V skratke...

27.09.2010 00:23

dátum narodenia: 28.8.1989

vzdelanie:  Prešovská Univerzita, Filozofická fakulta,                    odbor - etika                        

                  Konzervatórium D. Kardoša, odbor - tanec

 

            Zuzana sa venuje mažoretkám od roku 1998. V podstate bola svedkom celého vývoja mažoretkového športu v Európe. Už ako 9 ročná tancovala v súbore, kde sa podarilo získať zlatú medailu na majstrovstvách Európy mažoretiek, ktoré sa konali v Chorvátsku. To rozpútalo Zuzanin záujem o mažoretkový šport, v ktorom bojovala do roku 2004. Mažoretkový šport nebol ešte v tom období rozvinutý do takej úrovne ako dnes, avšak Zuzana mohla byť svedkom každej zmeny, ktorá bola z roka na rok výraznejšia a aj vďaka týmto zmenám boli dievčatá nútené o to viac rozvíjať svoj mažoretkový potenciál. Počas svojej športovej sezóny sa jej podarilo získať v rámci skupiny 3 tituly Majstra Slovenska, a dvakrát titul absolútneho majstra na súťaži European Grand Prix Opole 2003. Zároveň bola svedkom historicky prvých sólo formácií, ktoré boli zavedené ako ďalšia disciplína v mažoretkovom športe. V roku 2003 sa stala Majsterkou Európy v disciplíne sólo baton a hneď rok na to si svoj titul Majsterky Európy obhájila.                 Nakoľko nebolo možné naďalej súťažiť v mažoretkách, pretože vekovo nespadala do kategórie, v ktorej bolo možné v rámci mažoretkovej skupiny , ktorú navštevovala súťažiť,  ďalších 5 rokov strávila v inom Prešovskom súbore, kde ochutnala čaro show dance choreografií. 4 roky bola trénerkou a choreografkou tohto súboru, s ktorým precestovala Európu, zúčastnila sa mnohých zahraničných festivalov v štátoch ako Francúzsko, Taliansko, Chorvátsko, Poľsko, Španielsko... Počas účinkovania v tomto súbore sa popri mažoretkách a show dance, venovala dva roky klasickému, modernému a ľudovému tancu.                    

Rok po tom, čo vznikol Mažoretkový klub Flowers Prešov bola Zuzana, na základe svojich skúseností, pozvaná pridať sa k tomuto mladému súboru a opäť súťažiť v mažoretkovom športe z pozície mažoretky a trénerky. Hneď v roku, kedy nastúpila, vytrénovala po dvojmesačnej príprave Vicemajsterky Slovenska 2010 v skupinách baton senior, ako sólistka sa stala Majsterkou Slovenskej Republiky 2010 a na Majstrovstvách Európy dosiahla 5. Miesto.                   

Aj naďalej pracuje ako trénerka a choreografka v MK Flowers, kde má na starosti okrem mažoretkovej aj tanečnú prípravu hlavnej vekovej kategórie (15-23r.). Popri štúdiu na Prešovskej Univerzite študuje tanec na Konzervatóriu D. Kardoša v Topoľčanoch.